Twentse Winterwedstrijden 2017

Onder winterse omstandigheden vonden afgelopen zondag de Twentse Winterwedstrijden plaats. Amycus was met een grote afvaardiging goed vertegenwoordigd in de diverse velden.

In het eerste blok voeren Merijn en Wilton, in combinatie met Niels (Thyro) en Idwer (Salland) en gestuurd door Rosa (Thyro) een goede race in het J184x+ veld. Rechtstreekse concurrentie ontbrak maar vergelijking met andere velden laat zien dat deze ploeg goed gepresteerd heeft. Opvallend detail was dat hun gecorrigeerde tijd (rekening houdend met geslacht, leeftijd en boottype) een fractie sneller was dan de Amycus/Naarden combinatie in het H4- veld. In dit veld eindigde deze combinatie overigens op een keurige 2e plaats achter een Eurosploeg en hield zij de andere veteranenploegen, waaronder een combinatie Daventria/Amycus, op gepaste afstand. De (nog) oudere Amycus/Daventria combinatie H4- verdween onder onder uiterst verdachte omstandigheden uit de wedstrijd (“Materiaalpech”). Boze tongen namen het woord sabotage in de mond. Een nader onderzoek zal wellicht opheldering verschaffen.

Nadat het ijs van de Zilvermeeuw was verdwenen stapten de dames van Krijn in voor hun wedstrijd in het D4x+ veld. Onder lastige omstandigheden , de wind was verder toegenomen, bereikten zij de finish en legden beslag op de 6e plaats. In het H2x veld hadden Pieter en Dick te maken met zware concurrentie. Verwend op het beste roeiwater van Nederland hadden zij moeite met de pittige golfslag in Hengelo.
Na uitgebreide inspectie van boot en riemen verscheen in het laatste blok Amycus in het H8 veld aan de start. Na een rommelige start vond de nieuw samengestelde Amycus ploeg het goede ritme en legde beslag op de 3e plaats (na correctie 2e). Alle uitslagen vindt u hier. Foto's vindt u hieronder en via deze link. Het verslag in dagblad Tubantia staat hier.

Pieter neemt de omgeving goed in zich op.

Een foto om in te lijsten!

Materiaalpech?

M

Nummer 4 doet een krampachtige poging zijn identiteit te verbergen. Naar de reden kunnen we slechts gissen.

 

WebcamNK 2012: M16 2x

deze plek is gereserveerd voor de Amycus-ploeg die het meest recent een nationale titel heeft behaald

AEGON Development 2015 LD2x

deze plek is gereserveerd voor de Amycus ploeg die het meest recent een KNRB klassement heeft gewonnen

Contact

Twentse Roeivereniging Amycus
Badweg 22
7604 PN ALMELO
tel: 0546- 570131
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(C) Twentse Roeivereniging Amycus, Almelo - Alle rechten voorbehouden