H4K 2017

Onder optimale omstandigheden werd dit weekend de 45ste Heineken Roeivierkamp verroeid. Twee Amycus (combi) ploegen verschenen aan de start. Net als bij het schaatsen worden alle afstanden (250, 750, 2500 en 5000 meter) herleid tot 250 meter tijden.  Door de punten op te tellen ontstaat er een totaal klassement waarbij de ploeg met het laagste puntentotaal de winnaar is van zijn veld . Vanwege de bijzondere opzet van deze wedstrijd trekt de wedstrijd ook veel roeiers uit andere landen waaronder Rusland en de VS.

Bij de indeling van veteranen wordt uitgegaan van de gemiddelde leeftijd van de ploeg,  Bij de junioren bepaalt de leeftijd van de oudste roeier het veld waarin je wordt ingedeeld. Om die reden startten Wilton (17), Merijn (15), Idwer (14 Salland) en Niels (15 Thyro) in het J184x+ veld. De plus staat voor de stuurman. In dit geval Tom van Tubantia. Sturen op de Amstel is een vak apart en Tom heeft zicht uitstekend van zijn taak gekweten. Niet aangedaan door hectiek of bochten stuurde hij met vaste hand de combinatie richting finish. Resoluut en met duidelijk commando’s wist hij de ploeg steeds meer tot een eenheid te vormen. Op alle afstanden eindigde de ploeg op de 8ste plaats waarbij o.a. de Italianen het onderspit moesten delven.

Volgens de beste Amycus traditie vond voorafgaande aan de start bij de veteranen nog een laatste wijziging in de opstelling plaats. Nu Eric zich definitief op plek zeven lijkt te hebben genesteld telt hij ook niet verder zodat op zaterdag slechts zeven roeiers aan de boorden stonden. Een telefoontje naar Rotterdam (KRZV De Maas) was voldoende om Frans, de broer van Victor, naar Amsterdam te dirigeren. Als voormalig Aegir lid had hij geen enkele moeite met het moordend hoge tempo (38) tijdens de 250 meter. Zondag volgde een nieuwe aanpassing waarbij Joris M. een lang gekoesterde wens in vervulling zag gaan. Evenals vorig jaar nam Maartje Mertens van Phocas beide dagen de stuurtouwtjes stevig in handen. Koelbloedig en enthousiasmerend wist zij de veteranen op te stuwen tot grote hoogte met 3e plaatsen over alle afstanden als resultaat.  Volgende week staat voor beide ploegen de Head op het programma. De uitslagen vindt u hier. Foto's  hieronder en bij Merijn Soeters ,Lars Veling en De Monchy

De jeugd van tegenwoordig

 De jeugd van tegenwoordig.

De jeugd van vroeger.

 

WebcamNK 2012: M16 2x

deze plek is gereserveerd voor de Amycus-ploeg die het meest recent een nationale titel heeft behaald

AEGON Development 2015 LD2x

deze plek is gereserveerd voor de Amycus ploeg die het meest recent een KNRB klassement heeft gewonnen

Contact

Twentse Roeivereniging Amycus
Badweg 22
7604 PN ALMELO
tel: 0546- 570131
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(C) Twentse Roeivereniging Amycus, Almelo - Alle rechten voorbehouden