Head of the River 2017

Evenals vorig weekend reisden junioren en veteranen van Amycus af naar Amsterdam voor de traditionele voorjaarsklassieker: The Head of the River Amstel.  Beide ploegen startten in het laatste blok op zaterdag hetgeen betekende dat zij onder relatief goede omstandigheden hun wedstrijd  konden varen.

         

De jeugd (Amycus, Salland, Thyro en Tubantia combinatie) kwam als jonge ploeg  wederom in het oudste juniorenveld (J18) aan de start. Stuurman Tom Groothuis van Tubantia was verhinderd en Luco Vaarhorst nam zijn plaats in. Ook Luco is een uitstekende stuurman die in het onderlinge duel met Willem3 liet zien ook over tactisch inzicht te beschikken. De ploeg gaat steeds meer als eenheid functioneren en liet een goede indruk achter. Voorlopig gaat ieders zijns weegs.  Wilton overweegt deelname aan de Skiffhead nu het rugbyseizoen ten einde is en Merijn zal zich voor het eerst melden  aan de start in het J16 veld. Het parcours is zowel vanaf het water als vanaf  de kant inmiddels ruimschoots bestudeerd.

De veteranen kwamen evenals vorige week goed voor de dag in hun veld (Veteranen F = >60 jaar) door beslag te leggen op de 2e plaats van de 11 (7e overall van de 53). Ook hier gaat een aantal de onderlinge confrontatie aan tijdens de Skiffhead op 2 april. Stuurvrouw Maartje Mertens (Phocas) verscheen zondag alweer aan de start als slag(!) in een dubbelvier. Uitslagen staan hier en foto’s bij Merijn Soeters en Lars Veling.

WebcamNK 2012: M16 2x

deze plek is gereserveerd voor de Amycus-ploeg die het meest recent een nationale titel heeft behaald

AEGON Development 2015 LD2x

deze plek is gereserveerd voor de Amycus ploeg die het meest recent een KNRB klassement heeft gewonnen

Contact

Twentse Roeivereniging Amycus
Badweg 22
7604 PN ALMELO
tel: 0546- 570131
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(C) Twentse Roeivereniging Amycus, Almelo - Alle rechten voorbehouden