Spaarne Lenterace 2017

Dames veteranen van Amycus weerden zich kranig tijdens de Spaarne Lenterace in Haarlem (voor meer foto's zie hier)

 

In een veld van 25 ploegen dames veteranen vier met stuurman in de leeftijdscategorie D(50+), E(55+) en F(60+) over 4,5 km hebben de dames  Gaby Jungst, Ank Harleman, Ans Oostveen en Herma Emmink in de F-categorie een voortreffelijke prestatie geleverd. In een deelnemersveld met verscheidene oud-toproeisters op nationaal en internationaal niveau werden ze weliswaar 15e, maar lieten 4 E-ploegen en 6 D-ploegen gedecideerd achter zich in een tijd, die tijdens de trainingen onder vergelijkbare omstandigheden, nog niet was gerealiseerd. De dames gingen tot in de tenen gemotiveerd tot het uiterste en konden dit zonder terugval in het laatste deel van de race voortzetten.

Dit was de beloning voor de vele trainingen vanaf eind maart, waarbij – vanzelfsprekend - veel aandacht werd besteed aan de techniek, maar zeker ook aan de conditie. Waar het bereiken van de A1 in het verleden een uitzondering was, werd het haast een vanzelfsprekendheid. Lange duur- en intervaltrainingen hebben het conditieniveau aanzienlijk verbeterd. En dat heeft zich tijdens de SLR uitbetaald.

De voorjaarsperiode is nu afgerond, maar tijdens de zomerperiode, waarin de trainingen in de vier minder frequent zullen zijn, wordt getracht in kleinere nummers de techniek en conditie vast te houden, zodat de najaarswedstrijden met vertrouwen tegemoet kunnen worden gezien. 

De uitslagen van de race vindt u hier ( DV 4* D-J).

Verslag Krijn

WebcamNK 2012: M16 2x

deze plek is gereserveerd voor de Amycus-ploeg die het meest recent een nationale titel heeft behaald

AEGON Development 2015 LD2x

deze plek is gereserveerd voor de Amycus ploeg die het meest recent een KNRB klassement heeft gewonnen

Contact

Twentse Roeivereniging Amycus
Badweg 22
7604 PN ALMELO
tel: 0546- 570131
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(C) Twentse Roeivereniging Amycus, Almelo - Alle rechten voorbehouden