ZRB 2017

 

Op de wedstrijden van de ZRB wist Merijn gisteren beslag te leggen op een blik in het J161x veld. Zaterdag voer hij met Niels van Thyro een goede race in de J162x. Na een voorzichtige start rukten ze van de laatste plaats op naar de 2e plaats. Zonder noemenswaardige voorbereiding een knappe prestatie.

De volgende dag volgde de rechtstreekse confrontatie tussen Niels en Merijn. Zijn Stämpfli skiff  met de welluidende naam ‘De Kleine Jager’ , voelde zich goed op zijn plaats in de nabijheid van het safaripark “De Beekse Bergen”. De jacht op Niels was geopend. Analyse van voorgaande wedstrijden had Merijn de noodzakelijke kennis verschaft voor  zijn strijdplan (“Je moet je tegenstander beter kennen dan je zelf ’ waren zijn woorden na afloop*).  De race in de 2x bevestigde zijn vermoeden: vanaf 1500 meter liggen er kansen.  Door vroeg het water op te gaan en lang in te roeien raakte hij al snel zijn vermoeidheid van de voorgaande dag kwijt. Aan de start gelegen kregen zij gezelschap van een jonge skiffeur van Daventria. De start was er een uit het boekje. Niels wilde een snelle beslissing forceren en Merijn had zich ten doel gesteld dit te voorkomen. Bij blijven was de opdracht. In een persoonlijk record werd de eerste 500 meter afgelegd. Beide boten voeren boord aan boord waarbij zij om beurten aan de leiding kwamen. Steeds weer vond Merijn het juiste antwoord. Op 1450 meter was een blik over zijn schouder voldoende om de aanzet te geven voor de eindsprint. Met een licht tempoverhoging werd Niels gepasseerd en nam Merijn definitief afstand van zijn maatje. De uitslagen vindt u hier. Mooie roeifoto's Lars Veling, Stein van Grunsven en Michael Boutkan.

*)

“If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles. If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat. If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle.”


― Sun TzuThe Art of War

foto

 

WebcamNK 2012: M16 2x

deze plek is gereserveerd voor de Amycus-ploeg die het meest recent een nationale titel heeft behaald

AEGON Development 2015 LD2x

deze plek is gereserveerd voor de Amycus ploeg die het meest recent een KNRB klassement heeft gewonnen

Contact

Twentse Roeivereniging Amycus
Badweg 22
7604 PN ALMELO
tel: 0546- 570131
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(C) Twentse Roeivereniging Amycus, Almelo - Alle rechten voorbehouden