foto's Cottwich

Foto's Cottwich Almelo Regatta

De foto's staan in de respectievelijke folders gesorteerd op tijd, dus het onchtendblok staat onderaan en de middag vind je bovenaan. 

2017

2016

2015

2014

Cottwich Almelo Regatta

 

In 2017 organiseert de Twentse Roeivereniging Amycus op zondag 17 September voor de 22e Cottwich Almelo Regatta. 

Veiligheidsplan CAR

Veiligheidsplan Cottwich Almelo Regatta.

De Cottwichregatta is een 5km roeiwedstrijd en wordt georganiseerd door TRV-Amycus. 

De wedstrijd wordt gehouden op het Twentekanaal zijtak Almelo tussen kmr 8,0 en 13,8 tussen 11:30 en 16:00. In die tijd is het kanaal door rijkswaterstaat afgesloten voor overige scheepvaart. Het is een tijdrace volgens de reglementen van de KNRB. 

De wedstrijd vindt alleen doorgang bij een zicht van ten minste 1000m en een windkracht van ten hoogste 7 Beaufort. Mocht ten tijde van de wedstrijd de omstandigheden veranderen en niet meer aan de vereiste omstandigheden worden voldaan beëindigt de wedstrijdleider de wedstrijd. 

Voor de veiligheid van de deelnemers zijn drie boten van de reddingsbrigade aanwezig. Deze staan onderling met elkaar in verbinding per marifoon en per mobiele telefoon met de veiligheidscoördinator.   

De veiligheidscoördinator staat in verbinding met de wedstrijdleider en wordt gewaarschuwd bij een calamiteit. De telefoonnummers van de veiligheidscoördinator, wedstrijdleiding, KNRB-kamprechters, tijdwaarnemers en bestuurders van de boten van de reddingsbrigade worden op een overzichtslijst vermeld en aan hen verstrekt. 

Voor kleine verwondingen en EHBO kan men zich wenden tot de Amycusleden bij de bar van het clubhuis. 

Veiligheidscoördinator René Maarleveld 06-22740725

Bepalingen

De bepalingen

 1. De Cottwich Almelo Regatta is een tijdrace over 5000 meter, die volgens de reglementen van de KNRB wordt gehouden
 2. Wedstrijdleiding Eric Stamsnijder (06-18954708) en hoofd van de jury: Herma van der Stoel
 3. Inschrijven tot donderdag 14 september 2017 18.00 uur, via het KNRB-inschrijfprogramma, dubbel inschrijven en dubbel bootgebruik is mogelijk, wel graag duidelijk vermelden bij de inschrijving
 4. Inschrijfgeld voor skiffs €15,-; tweeën €25,- en vieren €40,-. Overmaken op rekeningnummer
  NL96 RABO 0317460994  t.n.v. TRV Amycus o.v.v. Cottwich Almelo Regatta. Het bedrag dient overgeschreven te zijn voor donderdag 14 september 2017, 23.59 uur. Bij betaling vermelden: verenigingsnaam en ingeschreven nummers. 
 5. Bepalend voor de startvolgorde zijn de uitslagen van de afgelopen Cottwich en Skiffhead. De startvolgorde van deelnemers zonder uitslag op beide wedstrijden wordt door loting bepaald
 6. De wedstrijd wordt verroeid in twee heats, starttijden zijn 12.30 uur en 14.30 uur, melden uiterlijk 11.00 voor blok 1 en 13.00 uur voor blok 2. Borg voor de rugnummers is €10,-
 7. Er wordt vanaf Amycus opgeroeid naar de start bij kilometerpaal 8.7 en vervolgens via de wedstrijdbaan teruggeroeid naar iets voorbij het vlot van Amycus tot kilometerpaal 13.7. Het oproeien vindt plaats op aangeven van de wedstrijdleiding
 8. De definitieve indeling van de heats wordt bepaald aan de hand van de inschrijvingen, waarbij rekening wordt gehouden met dubbel bootgebruik en dubbel starten. Ploegen binnen een bepaalde categorie starten in dezelfde heat. Het definitieve tijdschema, loting en oproeischema zullen direct na vaststelling hier worden vermeld.
 9. Aansprakelijkheid: deelname aan de wedstrijd is voor eigen risico.  Het bestuur van TRV Amycus draagt geen verantwoordelijkheid voor het zoekraken van eigendommen of schade aan bezittingen.

 

  

 

 

uitgeschreven nummers

 De uitgeschreven nummers zijn: 

 eerste heat, 12:30 uur 

 DS1x, DV1x, M1x, HV2x, J2x, HSA4+, HV4-, HV4x-

 

tweede heat, 14:30 uur

HS1x, HV1x, J1x, HS2-, HV2-, DS2x, DV2x, M2x, DV4x+, H Fam 2x, D Fam 2x en Ouder-kind 2x

 

zie www.knrb.nl voor eventuele wijzigingen

Loting

Let op: dit jaar, net als vorig jaar een gewijzigde baansituatie 1 km na de start, klik hier voor info.

 

De inschrijvingen kunnen hier gedownload worden.

 

De loting kan vanaf de vrijdag voor de wedstrijd hier gedownload worden.

Op verzoek is het heren veteranen skiffveld over de leeftijd-categorieën heen geloot, zodat net als op de skiffhead de snelste veteranen skiffeur vooraan start. De indeling is gedaan obv de geroeide tijd op de voorlaatste Cottwich. Is daaraan niet deelgenomen, dan is de volgorde bepaald op basis van de tijd die op de Skiffhead van dit jaar is geroeid. 

 

Blikken, bekers en trofeeën

Naast een blik voor winnaar van elk veld worden de volgende prijzen uitgereikt

  • Wisseltrofee - zilveren roeibootje
   Fraaie trofee vervaardigd door edelsmid Hellen Muller. Voor de snelste heren en dames skiffeurs en de snelste heren twee-zonder. Deze trofee mag na drie keer winnen ook echt mee naar huis genomen worden.

  • Zilveren roeiriempje
   Voor de snelste junioren roeier en roeister ligt er een Zilveren riempje klaar.

  • Kousen
   Als je een baanrecord vaart, win je een rode en een groene sok, om zodoende nog lange tijd deze bijzondere prestatie te kunnen koesteren

 

 

Subcategorieën

 • programma

  De Cottwich Almelo Regatta is één van de eerste roeiwedstrijden na de zomervakantie en wordt sinds 1996 door de Twentse Roeivereniging Amycus georganiseerd. De lange afstandswedstrijd over 5 kilometer wordt in 2017 alweer voor de 22ste keer geroeid op het Twentekanaal zijtak Almelo. Roeiwater dat ook door top- ploegen is ontdekt. De wedstrijd wordt in twee heats geroeid. Er kan worden meegefietst en aangemoedigd langs nagenoeg het gehele traject van de wedstrijd. Behalve het ideale roeiwater worden ook de organisatie, de informele sfeer en door Euros perfect verzorgde tijdwaarneming hogelijk gewaardeerd door de roeiers.

 • uitslagen
 • contact

WebcamNK 2012: M16 2x

deze plek is gereserveerd voor de Amycus-ploeg die het meest recent een nationale titel heeft behaald

AEGON Development 2015 LD2x

deze plek is gereserveerd voor de Amycus ploeg die het meest recent een KNRB klassement heeft gewonnen

Contact

Twentse Roeivereniging Amycus
Badweg 22
7604 PN ALMELO
tel: 0546- 570131
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(C) Twentse Roeivereniging Amycus, Almelo - Alle rechten voorbehouden