Toertocht Meppen

Om 09.00 uur op 12 oktober stonden 19 mensen bij Amycus gereed om in de auto te stappen voor de rit naar Meppen (D). Fijn om te zien dat er ook een aantal “nieuwelingen” meeging. We reden met 4 auto’s, voorop Anneke en Gerard die bekend zijn met deze omgeving. De rit was prachtig en voerde ons over kleine weggetjes, met ergens een hele smalle doorgang, naar de Ruderverein Meppen.

Het was er niet druk zoals bij ons op zaterdagochtend, dus we hadden ruim baan om één voor één de 3 C4’s en 1 C2 in het water te leggen.

Het was prachtig zonnig weer en de rivier de Hase, in een Natura 2000 gebied gelegen, is schitterend. Toch viel het de vogelaars onder de roeiers op dat er erg weinig vogels waren.

De stroming was behoorlijk, maar niet te sterk om lekker te kunnen roeien. Soms scherpe bochten waardoor de stuur ook nog wel echt moest werken.

Na ca. 1,5 uur zagen we Gerard aan wal staan.

Aanleggen was daardoor een makkie. En hij had een tafel met koffie en Duitse Kuchen klaargezet. Daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Weer ingestapt roeiden we dezelfde route terug. Dit ging zeer snel met de stroming mee. Dus na ca. 30 minuten stonden we al weer op het vlot bij de Ruderverein.

Boten uit het water getild en schoongemaakt.

Op ons gemak naar het stadje gelopen, waar we in het Alte Rathaus een eenvoudige lunch kregen van soep en broodjes.

Het duurde wat lang (personeelsgebrek) voordat het geserveerd werd en daardoor wierp Anneke zich op als serveerster. Dat hielp enorm. Na dit gezellige samenzijn is ieder op eigen wijze teruggereden naar Almelo.

Het was een heerlijke relaxte dag, met dank aan onze Toercommissie.

Paula de Regt